Sveriges största forskningsprogram om hållbar konsumtion

Ett forskningsprogram som syftar till att stimulera en övergång till mer hållbar konsumtion i Sverige . Målet är att bidra till omställning genom ökad kunskap om hur hållbar konsumtion som idag praktiseras av ett fåtal kan skalas upp och bli mer vanliga. Fokus är på områdena mat, semester och heminredning.

Programmet kommer att utveckla färdplaner för hur näringsliv, beslutsfattare, civilsamhälle och medborgare kan verka för en omställning till mer hållbara konsumtionsmönster.

Nyheter

Klimatvänlig matskatteväxling kan rädda 700 liv om året – utan dyrare matkassar

Bild:1.Pexels, 2.Pixabay, 3.Pixabay, 4.Wikimedia Commons Dyrare biff, billigare tomater, men samma totalkostnad för matkassen. Mitt i den pågående diskussionen om halverad matmoms publiceras en omfattande studie, ledd av forskare från Chalmers, om en matskatteväxling...

See PhD defense ”Mainstreaming Sustainable Consumption – Practices, Perspectives, and the Case of Food”

Image: Cover of thesis and Vishal Parekh. Welcome to Vishal Parekh’s PhD defense "Mainstreaming Sustainable Consumption – Practices, Perspectives, and the Case of Food" at Friday, September 26th. The thesis aims to explore the potential roles and perspectives of...

Ny studie: Regeringens klimatpolitik är både orättvis och skadar ekonomin

Statsminister Ulf Kristersson och klimatminister Romina Pourmoukthari Foto: Ninni Andersson och Kristian pohl/Regeringskansliet Sänkta skatter på bensin och diesel leder inte bara till ökade utsläpp, det är också ett dåligt sätt att använda skattepengar om syftet är...

 
document.addEventListener("DOMContentLoaded", function() { setTimeout(function() { var accordions = document.querySelectorAll('.et_pb_accordion .et_pb_toggle'); accordions.forEach(function(accordion) { accordion.classList.remove('et_pb_toggle_open'); }); }, 500); // Vänta 500ms för att säkerställa att Divis JS är klart });