Om du inte flyger, åker du mer bil då?

  Ny teknik, förändrade livsstilar och energieffektiviseringar har alla potential att minska utsläppen från vår konsumtion, men när vi sparar pengar eller tid, vad gör vi då med de resurser som frigörs? Om du inte har bil, flyger du mer då? Att effektiviseringar...

En enkel nudge kan sälja 140 000 fler vegetariska mål per år

Tommy Reinholdsson, doktorand vid Göteborgs Universitet, har tillsammans med forskare från GU och KTH undersökt effekterna av nudging för att öka människors uppmärksamhet mot ett särskilt alternativ. De undersöker om hamburgerrestaurangen Max kan öka sin försäljning...
Gaffel på halva bilden och sallad och grönsaker på andra halvan.

Handlarna behöver tänka bortom individen för att bli mer hållbara

Vårt ätande har en stor påverkan på miljön och klimatet och hållbara sätt att äta behöver bli normen. – Handlarna är instängda i det rådande systemet, säger Vishal Parekh, doktorand KTH. Vishal Parekh, doktorand vid KTH, och Åsa Svenfelt, forskare vid KTH, har...
e-waste

Därför förstörs oanvända elektronikprylar och kläder för miljarder varje år

Produktförstöring innebär att företag gör sig av med produkter som är fullt dugliga och ofta helt nyproducerade. Forskare har nu undersökt varför och vad som kan göras åt problemet.   Resultatet av forskningen redovisas i en färsk artikel som bland andra Oksana Mont,...
Vi rekryterar postdoktorer och doktorander!

Vi rekryterar postdoktorer och doktorander!

KTH söker två post-doktorer. Den första kommer att arbeta i forskningsprogrammet Mistra Hållbar Konsumtion och den andre kan arbeta nära programmet beroende vad inriktningen på arbetet blir. Mer information finns här: Postdoktor inom hållbar utveckling med inriktning...

 <