40% mindre koldioxidutsläpp möjligt här och nu

Det är möjligt att minska utsläppen från svenskarnas konsumtion av mat och heminredning samt semestrande med upp till 40 % redan nu. Det skulle inte kräva ny teknik eller infrastruktursatsningar utan går att åstadkomma med justeringar inom det befintliga systemet.

Läs mer här:

Ny rapport – Så minskar du dina personliga utsläpp med 40%

Vetenskapliga publikationer:

Carlsson Kanyama A., Nässén J., and Benders R. (2021) Shifting Expenditure on Food, Holidays and Furnishings could Lower Greenhouse Gas Emissions by Almost 40%, Journal of Industrial Ecology, https://doi.org/10.1111/jiec.13176

Carlsson Kanyama A., and Dunér F. (2020). 40% mindre växthusgasutsläpp från konsumtionen här och nu – Beräkningar givet ändrad konsumtion av mat, semestrande och inredning. Mistra Sustainable Consumption, Rapport 1:6. Stockholm: KTH.

Kamb, A., Lundberg, E., Larsson, J., & Nilsson, J. (2021). Potentials for reducing climate impact from tourism transport behaviorJournal of Sustainable Tourism29(8), 1365-1382.

Kamb, A., Lundberg, E., Larsson, J., and Nilsson, J. (2020). FLYGRESORNA OCH KLIMATET -Utsläppsminskningar och acceptans för klimatsmartare alternativCFT-RAPPORT 2020:01.

Färdigheter

Upplagt på

2 februari, 2022

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *