Tre av huvudtalarna: Emily Kawano, Esteban Kelly och Peter Victor. Foto: SCORAI

Idag startar SCORAI 2020, en internationell konferens om hållbar konsumtion som hålls helt digitalt. Under tre dagar avverkas allt från social rättvisa till hållbar modekonsumtion och minskad tillväxt.

SCORAI-konferensen är ett samarbete mellan bland annat Mistra Sustainable Consumption och Northeastern University i USA och lockar hundratals deltagare från hela världen. Temat för konferensen är ”Hållbar konsumtion och social rättvisa i en urbaniserad värld”. Många av Mistra Sustainable Consumptions forskare kommer att medverka.

Corona gjorde konferensen klimatsmart
Då konferensen redan från början skulle vara delvis digital på grund av klimatskäl, gick det lättare att ställa om den för att passa dagens corona-situation. Läs mer om det här.

En av huvudtalarna är ekonomen Peter Victor vid York University som forskat kring hållbarhet och minskad tillväxt i 40 år. Han har bland skrivit boken ”Managing without Growth – Slower by Design, not Disaster” och samarbetat med kändis-ekonomen Tim Jackson.

SCORAI 2020 är inte öppen för alla men vi kommer att lägga upp en del av huvudtalarna på vår filmsida framöver. Håll utkik!

FAKTA:
SCORAI (Sustainable Consumption Research and Action Initiative) är ett internationellt nätverk av forskare och yrkesarbetande som vill skapa en mer hållbar konsumtion världen över. SCORAI-grupper finns i Israel, Brasilien, Europa, Kina, Nordamerika. Läs mer om SCORAI-nätverket här.

Läs mer om konferensprogrammet här.