Så får ideella miljöorganisationer oss att äta hållbart

Ideella miljöorganisationer påverkar idag vår matkonsumtion med allt från att lobba för mer ekologisk mat i butiker, till att ta fram vegetariska recept för elitidrottare och driva på för nya miljömärkningar. I en ny artikel har forskare vid KTH och Lunds universitet...

Se webbinarium: Konsumentmakt i en transparent tid

  Ur webbinariet: Linda Nordgren, Oatly pratar bland annat om kritiken efter Blackstone-affären.   Samtal om konsumenternas möjligheter i ny värld, med debatten om Oatlys nya ägare Blackstone som exempel. Med internet, sociala medier och nya krav på...
En droppe som ger ringar på vatten.

När en miljövänlig åtgärd ger oväntade effekter

När vi ställer om till en mer hållbar konsumtion ger det inte bara en direkt effekt på klimatet. Det kan också ge sidoeffekter som ringar på vattnet, så kallade andra ordningens miljöeffekter. En ny rapport beskriver hur de kan se ut. Om du börjar leva enklare och...
En telefon med grafer och siffror från appen Svalna samt ett porträtt på David Andersson.

Klimat-appar behöver bli tydligare och mer sociala

David Andersson, Chalmers är en av forskarna bakom Svalna-appen. FOTO: Svalna/Ragnhild Larsson Intresset för klimatkalkylatorer ökar i takt med att koldioxidhalterna stiger runt om i världen. I en ny artikel utvärderar bland annat David Andersson, forskare vid...

 <